Μια ασυνήθιστη τεχνική για απώλεια βάρους
top of page

BLOG (GREEK)

Μια ασυνήθιστη τεχνική για απώλεια βάρους



Μια συνήθεια που μπορείτε να εφαρμόζετε πριν από κάθε σας γεύμα και που μπορεί να σας βοηθήσει στην προσπάθεια για απώλεια βάρους. Χρειάζεστε μόνο ένα εργαλείο: το τηλέφωνό σας!



Πώς να χάσετε βάρος προσφέροντας στον εαυτό σας ευχαρίστηση; Μια εκπληκτική πρακτική είναι να φωτογραφίζετε το γεύμα σας. Ο λόγος: η πρακτική αυτή θα μπορούσε να σας βοηθήσει στο να θυμάστε τη διατροφική σας συμπεριφορά, σύμφωνα με επιστήμονες που μελετούν τη διατροφή στο πανεπιστήμιο του Oregon (Ηνωμένες Πολιτείες).


Μια φωτογραφία για να θυμάστε τι τρώτε

Αυτή η πρακτική βασίζεται στην αρχή της αξιολόγησης της διατροφής με βάση την εικόνα (Image-based dietary assessment, IBDA), η οποία επιτρέπει στα άτομα, που επιδιώκουν την απώλεια βάρους, να καταγράφουν με αξιόπιστο τρόπο ό,τι έχουν φάει. Επιπρόσθετα, τα άτομα αυτά μπορούν να δείξουν τις φωτογραφίες τους στον προσωπικό τους διατροφολόγο / διαιτολόγο, οι οποίοι, με τη σειρά τους, θα μπορούσαν να τους προτείνουν τρόπους βελτίωσης της δίαιτάς τους, παρατηρώντας την ποσότητα, την ποιότητα και κυρίως τη συχνότητα των διαφόρων γευμάτων ανά βδομάδα. Οι φωτογραφίες θα μπορούσαν επίσης να αντικαταστήσουν τα συνηθισμένα ερωτηματολόγια ή διατροφικά ημερολόγια που διατηρεί κάποιος που προσέχει τη δίαιτά του, τα οποία συχνά είναι υποκειμενικά και χωρίς ακρίβεια.


«Όρθιοι, σε γωνιά 45 μοιρών»


H ΙΒDΑ θα ήταν μια ενδιαφέρουσα πρακτική την οποία θα μπορούσατε να εφαρμόσετε και να αναπτύξετε, κυρίως αφού όλο και περισσότερα άτομα έχουν πρόσβαση σε έξυπνα τηλέφωνα τα οποία τους επιτρέπουν να παίρουν τις φωτογραφίες που χρειάζονται. «Φωτογραφίστε το πιάτο σας από γωνιά 45 μοιρών, κατά προτίμηση όρθιοι και βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φωτισμό», εξηγεί η γιατρός Mary Cluskey, συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύτηκε στην Daily Mail. Αυτές οι φωτογραφήσεις γευμάτων θα μπορούσαν να είναι χρήσιμες στην παρακόλουθηση ατόμων που υποφέρουν από διαβήτη ή καρδιοπάθεια... και, ίσως ακόμη, οδηγήσουν στη δημιουργία νέων καλλιτεχνικών ασχολιών!

349 views0 comments
Featured Posts

Join our mailing list

Never miss an update

YOU MIGHT WANT TO READ THESE TOO
bottom of page