Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την καλοκαιρινή ζέστη !
top of page

BLOG (GREEK)

Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε την καλοκαιρινή ζέστη !

Πέρα από τις συνηθισμένες συμβουλές για να μείνετε ενυδατωμένοι και να προστατευτείτε, ποια είναι τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε σε περιόδους καύσωνα;


Πίνετε παγωμένα υγρά


Το πολύ, πολύ παγωμένο νερό δεν είναι απαραίτητα καλό γιατί παγώνει τα ιγμόρεια και μας κάνει να υποφέρουμε. Ιδανικά είναι πραγματικά καλύτερο το νερό απλώς να κρυώσει, χωρίς να χρειάζεται να είναι πολύ, πολύ κρύο. Αυτό που μπορεί να σας βοηθήσει είναι να υγραίνετε περισσότερο την επιδερμίδα σας και να εκθέτετε τον εαυτό σας σε έναν ανεμιστήρα ή στον κλιματισμό, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Επιπλέον, πρέπει να πίνετε αρκετό νερό αλλά δεν χρειάζεται να είναι πολύ κρύο.


Πίνετε χυμούς φρούτων


Η ζάχαρη δεν ενυδατώνει. Είναι καλύτερο να πίνετε νερό για να ενυδατώνεστε σωστά. Η ζάχαρη δημιουργεί μια επιπλέον ανάγκη για νερό, επομένως είναι καλύτερα να πίνετε απλώς νερό από το να πίνετε κάτι πολύ γλυκό. Δεν θα έχει την ίδια αποτελεσματικότητα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να πίνετε νερό με λίγο αλάτι ή να χρησιμοποιείτε αλάτι ενώ τρώτε. Και τα δύο συστατικά είναι σημαντικά για τη διατήρηση της ισορροπίας του νερού. Αλλά η ζάχαρη είναι άχρηστη και μειώνει ακόμη και την επίδραση της ενυδάτωσης.


Πίνετε αλκοόλ


Δεν πρέπει να το αποφύγετε εντελώς, αλλά πρέπει να είστε συγκρατημένοι. Είναι γνωστό ότι, όταν το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα ανεβαίνει πάρα πολύ, τότε έχει διουρητικά αποτελέσματα και αυτό γίνετε ανεξάρτητα από το είδος του αλκοόλ, αν είναι κρασί ή οτιδήποτε άλλο. Έτσι μπορούμε να καταναλώνουμε αλκοόλ αλλά σε λογικές ποσότητες. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές ενώ είναι καλύτερα να λαμβάνονται μπύρες ή κρασί ή άλλα ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ σε συγκεντρώσεις γύρω στο 5-6%. Ξεχάστε τις δυνατές μπύρες και τα δυνατά κρασιά συγκέντρωσης μέχρι 14%, ή το ουίσκι. Δεν είναι πραγματικά η κατάλληλη περίοδος για τα ποτά αυτά. Επίσης ο κίνδυνος είναι ότι, σταδιακά, εάν πίνουμε πάρα πολύ, η κρίση μας μεταβάλλεται και έτσι είναι πιθανόν να είμαστε λιγότερο προσεκτικοί στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε για τον εαυτό μας και για την οικογένειά μας. Ειδικά σε περιπτώσεις που δεν κοιμάστε η κατανάλωση αλκοόλ μαζί με χάπια ύπνου δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.


Πάρτε ένα κρύο ντους


Όταν το καλοκαίρι κάνετε ντους, το νερό της βρύσης δεν είναι τόσο κρύο όσο το χειμώνα. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το νερό να είναι απλώς δροσερό. Αν θέλετε να πάρετε ένα κρύο ντους είναι βέβαια εντάξει, αλλά η ιδέα δεν είναι να σας σοκάρει το παγωμένο νερό.


Κάντε σωματική δραστηριότητα


Αυτό είναι σημαντικό. Δεν είναι καιρός για απογευματινό τρέξιμο κυρίως επειδή αργά το απόγευμα, σε περιόδους καύσωνα, υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για αυξημένα επίπεδα όζοντος καθώς και αυξημένα επίπεδα μικροσκοπικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. Εάν θέλετε να ασκηθείτε, η πλέον κατάλληλες ώρες είναι πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Πρέπει όλοι να είστε πολύ προσεκτικοί ακόμα και οι νέοι και εντελώς υγιείς όταν κάνετε σωματική άσκηση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορούν να προκληθούν προβλήματα που σχετίζονται με τη θερμότητα όπως αφυδάτωση και θερμικά εγκεφαλικά επεισόδια που είναι θανατηφόρα κατά το ήμισυ των περιπτώσεων.


Αφήστε τις κουρτίνες ανοικτές


Αν θέλετε να αερίσετε το σπίτι οι κατάλληλες ώρες είναι νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ και αφήνοντας τις κουρτίνες ανοιχτές. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι. Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο ούτε για να κάνετε δύσκολες συνταγές στο φούρνο. Και οπωσδήποτε δεν είναι καιρός για να αφήνετε όλες τις συσκευές ενεργοποιημένες. Αυτές είναι όλες πηγές θερμότητας που θα επιδεινώσουν τη ψηλή θερμοκρασία μέσα στο σπίτι. Είναι σημαντικό να το αναφέρουμε γιατί είναι κάτι που συχνά ξεχνούμε. Ειδικά καθώς οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που έχουμε σήμερα εξακολουθούν να καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια ακόμα και αν δεν χρησιμοποιούνται. Για αυτό το λόγο πρέπει να αποσυνδέσετε τις συσκευές που δεν βρίσκονται σε χρήση.


8 views0 comments
Featured Posts

Join our mailing list

Never miss an update

YOU MIGHT WANT TO READ THESE TOO
bottom of page