Halloween snack! Απολαυστικές τηγανίτες με κολοκύθα!
top of page

BLOG (GREEK)

Halloween snack! Απολαυστικές τηγανίτες με κολοκύθα!

Σήμερα αφού το έχει και η μέρα, αποφάσισα να φτιάξω το πιο νόστιμο και υγιεινό Halloween snack: απολαυστικές τηγανίτες με κολοκύθα!

Η συνταγή είναι πανέυκολη και χρειάζεται ελάχιστα υλικά.

Υλικά:

2 αυγά + 1/3 φλιτζ. ψημένη και λιωμένη κολοκύθα.

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά.

2. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα κανέλα, μοσχοκάρυδο, βανίλια, ή οποιοδήποτε μυρωδικό σας αρέσει.

Απολαύστε τις με μέλι και ξηρούς καρπούς!

Και επειδή είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και για τη θρεπτική αξία των τροφών που επιλέγουμε, δείτε πιο κάτω γιατί η κολοκύθα, εκτός από ιδιαίτερα νόστιμη, είναι και ιδιαίτερα υγιεινή!

1. Βοηθά στην όραση.

Ένα φλυτζάνι σούπα κολοκύθας περιέχει περισσότερο από 200% της συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης Α. Αυτή η βιταμίνη βοηθά την όραση και κυρίως στην αποτελεσματικότητά της κατά τις δύσκολες ώρες του σούρουπου.

2. Βοηθά στη διατήρηση του σωστού βάρους.

Καθώς η κολοκύθα αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών και ταυτόχρονα έχει λίγες θερμίδες, σας δίνει την αίσθηση του κορεσμού για μεγαλύτερη διάρκεια (αισθάνεστε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα).

3. Οι σπόροι της κολοκύθας βοηθούν στη διατήρηση της καλής κατάστασης της καρδιάς και της καλής διάθεσης.

Οι κολοκυθόσποροι είναι πλούσιοι σε «φυτοστερόλες» που βοηθούν στη μείωση του LDL ή διαφορετικά της «κακής» χοληστερόλης. Είναι επίσης πλούσιοι σε «τριπτοφάνη», σημαντική στην παραγωγή της σεροτονίνης, που αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Μια χούφτα ψημένων κολοκυθόσπορων καθημερινά είναι υπεραρκετή για τα καλά που μπορούν να προσφέρουν.

4. Βοηθά στη μείωση της πιθανότητας πρόκλησης καρκίνου.

Όπως το πορτοκάλι, το καρότο, έτσι και η κολοκύθα περιέχει καροτίνη – Β, ένα αντιοξειδωτικό που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη κατά του καρκίνου. Οι πηγές της καροτίνης - Β φαίνεται να βοηθούν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλα συμπληρώματα διατροφής.

5. Βοηθά στην υγεία του δέρματος.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κολοκύθας μπορούν να διατηρήσουν τα καρκινογόνα κύτταρα μακριά. Βοηθούν επίσης στην αντιριτιδική δράση του δέρματος.

6. Βοηθά στην επανάκτηση ενέργειας μετά από έντονη άσκηση.

Ένα φλυτζάνι κολοκύθας μαγειρεμένης περιέχει 564 mg ποτάσιο σε σύγκριση με 422 mg που περιέχονται στην μπανάνα. Μικρή συμπληρωματική ποσότητα ποτάσιου βοηθά στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών του οργανισμού μετά από έντονη άσκηση και βοηθά τους μυς να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν την κολοκύθα στην κουζίνα σας φτιάχνοντας γκρατάν, χυμούς, γλυκίσματα, μάφφινς, μαρμελάδες, τσηζκέικ, τάρτες, πουρέ, κράμπλ, ψωμία, σούπες, βελουτέ, λαζάνια, καπκέικς!

162 views0 comments
Featured Posts

Join our mailing list

Never miss an update

YOU MIGHT WANT TO READ THESE TOO
bottom of page