10 σούπερ γρήγορες ιδέες για να ξεκινήσετε από αύριο να λαμβάνετε πρωινό
top of page

BLOG (GREEK)

10 σούπερ γρήγορες ιδέες για να ξεκινήσετε από αύριο να λαμβάνετε πρωινό

Σας πιέζει ο χρόνος κάθε πρωί και προσπερνάτε το πρωινό; Τότε στερείτε από το σώμα σας το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας.

Ο λόγος είναι ο εξής: όταν παραλείψουμε το πρωινό κάπου στα μισά της ημέρας θα νιώσουμε τόσο πεινασμένοι, που δεν θα μπορέσουμε να αρνηθούμε τίποτα φαγώσιμο καθώς το σώμα μας θα επιθυμεί κάτι με πολλά λιπαρά και υδατάνθρακες, για να πάρει μια γρήγορη και γερή δόση ενέργειας.

Έτσι για να μην χρησιμοποιείτε πλέον τη δικαιολογία «δεν έχω χρόνο να φτιάξω πρωινό» σαs έχω 10 σούπερ γρήγορες-θρεπτικές ιδέες, για να ξεκινήσετε από αύριο να λαμβάνετε πρωινό.

Αν πατήσατε το κουμπί Snooze μία φορά, φτιάξτε:

  1. Τοστ με ομελέτα: Πεντανόστιμο και θρεπτικό! Τι θα κάνετε; Χτυπάτε ένα αυγό και το ρίχνετε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι, να γίνει σαν ομελέτα. Την απλώνετε σε δύο φέτες ψωμί του τοστ που έχετε ψήσει και αλείψει με μαργαρίνη. Από πάνω βάζετε μία φέτα ντομάτα, μία φέτα τυρί έμενταλ και μία φέτα ζαμπόν.

  2. Γρήγορα Quesadilla: Πάρτε δύο πίτες τορτίγια, απλώστε πάνω στη μία τριμμένο τυρί τσένταρ και μερικές λεπτές φετούλες μήλου και καλύψτε την με την άλλη τορτίγια. Βάλτε το πιάτο στον φούρνο μικροκυμάτων μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να λειώσει το τυρί και κόψτε την Quesadilla στα τέσσερα.

  3. Ζεστή κρεμούλα βρώμης: Προσθέστε σε ένα κατσαρολάκι 1/2 κούπα βρώμης, μαζί με μία κούπα γάλα(φυτικό ή μη) ή νερό σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις η κρέμα αρχίσει να φουσκώνει χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ανακατεύστε συνεχώς. Ρίξτε μία πολύ μικρή πρέζα αλάτι ή κουρκουμά και κάποιο γλυκαντικό της επιλογής σας όπως μέλι ή ζάχαρη. Κατεβάστε από τη φωτιά μόλις έχει την υφή που επιθυμείτε. Αν έχετε ακόμη λίγα λεπτά, σέρβιρετε με φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα ξηρούς καρπούς, ακόμα και αυγό!

Αν πατήσατε το κουμπί Snooze τρείς (ή και περισσότερες φορές)

  1. Ένα ποτήρι γάλα με αρκετά δημητριακά και ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.

  2. Γιαούρτι με αρκετά δημητριακά, 1 φρούτο κομμένο και 2-3 κουταλάκια του γλυκού μέλι.

  3. Ένα ποτήρι από διάφορα φρούτα χτυπημένα στο μπλέντερ και 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με βούτυρο και μέλι.

  4. Ένα τοστ με μαύρο ψωμί, τυρί και γαλοπούλα μαζί με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό και ένα ποτήρι νερό.

  5. Μilkshake (από γάλα χτυπημένο με 1 μπανάνα ή μερικές φράουλες) και 3-4 κράκερ μαζί με μαλακό τυρί για επάλειψη.

  6. Μία μικρή αραβική πίτα με τυρί και γαλοπούλα μαζί με ένα ποτήρι γάλα.

  7. Ένα ποτήρι γάλα με μία φέτα κέικ και ένα ποτήρι φρέσκο χυμό.

Καλή όρεξη!

54 views0 comments
Featured Posts

Join our mailing list

Never miss an update

YOU MIGHT WANT TO READ THESE TOO
bottom of page