Πως μπορείς να μάθεις το παιδί σου να τρώει σωστά
top of page

BLOG (GREEK)

Πως μπορείς να μάθεις το παιδί σου να τρώει σωστά


Ανησυχείτε ότι το παιδί σας δεν τρέφεται σωστά και θα θέλατε να προλάβετε την παιδική παχυσαρκία;

Διαβάστε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας, με ιδιαίτερους χειρισμούς, καθώς οποιαδήποτε αδέξια μεταχείριση ή πίεση με αυστηρές και στερητικές δίαιτες μπορεί να δημιουργήσει έντονη ψυχολογική πίεση στο παιδί.

  • Παραδεχτείτε το πρόβλημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι πολλές φορές οι γονείς δεν αναγνώριζουν τη σοβαρότητα του προβλήματος.

  • Αποφύγετε τις συζητήσεις για τις απαγορευμένες τροφές. Με αυτό το τρόπο το μόνο που πετυγχαίνουμε είναι να δημιουργήσουμε εμμονές στο παιδί. Καλύτερα, περιορίστε τις, γεμίζοντας το ψυγείο με τις σωστές τροφές.

  • Φροντίστε ώστε να καταναλώνει τακτικά γεύματα. H κατανάλωση πολλών γευμάτων μέσα στη μέρα, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το πρωινό αποτελεί ίσως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και αναπόσπαστο κομμάτι ενός σωστού και ισορροπημένου διαιτολογίου, καθώς παρέχει στον οργανισμό την απαιτούμενη ενέργεια και βασικά θρεπτικά συστατικά, που χρειάζεται το παιδί για να έχει ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρα.

  • Τα κυρίως γεύματά του πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτική αξία. Φροντίστε πάντα να συνοδεύετε τις πρωτεΐνες (ψάρι, κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό) με υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, όσπρια, λαδερά), λίπος (κυρίως ελαιόλαδο) και λαχανικά.

  • Αυξήστε τα φρούτα: Για να το πετύχετε αυτό καλό θα ήταν να κόβετε φρούτα σε ένα πιάτο, και να του τα σερβίρετε καθώς κάνει κάποια άλλη δραστηριότητα.

  • Επιλέξτε πιο υγιεινά σνακ: Προτείνετε του γιαούρτι με φρούτα, κουάκερς με μέλι και φρουτοσαλάτες.

  • Κάντε την άσκηση συνήθεια για όλη την οικογένειας: Οι έρευνες έχουν δείξει ότι χρειάζονται μόνον 30 λεπτά άσκησης την ημέρα, για να είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση, δεδομένου ότι ακολουθούμε μια σωστή διατροφή.

83 views0 comments
Featured Posts

Join our mailing list

Never miss an update

YOU MIGHT WANT TO READ THESE TOO
bottom of page