Εύκολη Συνταγή: Φτιάξτε Υγιεινά Pancakes Για Τα Παιδιά!
top of page

BLOG (GREEK)

Εύκολη Συνταγή: Φτιάξτε Υγιεινά Pancakes Για Τα Παιδιά!


Ένα θρεπτικό πρωινό είναι απαραίτητο στη διατροφή, ειδικά για τα παιδιά. Είναι η ενέργεια που χρειάζονται πνευματικά και σωματικά, για να αποδίδουν τόσο στο σχολείο, όσο και στις υπόλοιπες εξωσχολικές δραστηριότητες.

Αν θέλετε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να κάνουν συνήθεια τη λήψη πρωινού, αφιερώστε χρόνο, ξυπνώντας 10 λεπτά νωρίτερα, για να ετοιμάσετε και να πάρετε το πρωινό σας, όλοι μαζί. Τα pancakes είναι μια ελκυστική ιδέα για πρωινό καθώς τα τρώνε όλοι, μικροί και μεγάλοι!

Δείτε λοιπόν, πιο κάτω, πώς μπορείτε να φτιάξετε υγιεινά pancakes που θα γεμίσουν μικρούς και μεγάλους, με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ώστε να ξεκινήσετε τη μέρα σας γεμάτοι ενέργεια.

  1. Αλέστε στο μίξερ 100 γρ. βρώμης με 4 ασπράδια αυγού και ένα ολόκληρο αυγό.

  2. Προσθέστε 2-3 κουταλιές αποξηραμένα φρούτα (π.χ. cranberries, blueberries, σταφίδες ή μύρτιλα) και λίγη κανέλα.

  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ψήστε καλά το μείγμα και από τις δύο μεριές.

  4. Σερβίρετε με φρέσκα φρούτα εποχής κομμένα σε κομμάτια (π.χ. φράουλες ή μπανάνα) ή αν έχετε πολύ μικρά παιδία, στολίστε τα φρούτα πάνω στην τηγανίτα, δημιουργώντας χαριτωμένες φατσούλες.

Το πρωινό αυτό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, καθώς η βρώμη και τα φρέσκα φρούτα αποτελούν εξαιρετικές πηγές. Επιπλέον, παρέχει επαρκή ποσότητα σε πρωτεΐνη λόγω των αυγών.

Διατροφική συμβουλή: προτιμήστε αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη και προσέξετε την ποσότητα του ελαιόλαδου κατά την παρασκευή της συνταγής.

bon Appétit

387 views0 comments
Featured Posts

Join our mailing list

Never miss an update

YOU MIGHT WANT TO READ THESE TOO
bottom of page