Περίεργα επιστημονικά συμπεράσματα : οι άντρες τρώνε περισσότερο για να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες
top of page

BLOG (GREEK)

Περίεργα επιστημονικά συμπεράσματα : οι άντρες τρώνε περισσότερο για να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες

Η σύνδεση μεταξύ διατροφής και σεξουαλικής επιλογής υπήρξε συχνά αιτία επεξήγησης της ανορεξίας στις γυναίκες: στις σύγχρονες κοινωνίες όπου το λεπτό σώμα θεωρείται το ιδανικό, οι γυναίκες δέχονται τρομερή πίεση για τη διατήρηση της γραμμής τους, με απώτερο στόχο την αποπλάνηση. Έτσι, οι γυναίκες τρώνε λιγότερο στην παρουσία του άντρα. Αυτή η πίεση θα μπορούσε να εξελιχτεί σε παθολογία σε μερικές γυναίκες, η τακτική του «δεν τρώω» να γενικευτεί σε όλα τα γεύματα, με αποτέλεσμα να μη θρέφονται αρκετά και να καταλήξουν ανορεξικές.

Τι συμβαίνει, όμως, με τους άντρες; Τρώνε το ίδιο ελαφριά στην παρουσία γυναικών; Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Cornell διεξήγαγαν έρευνα σε ιταλικό εστιατόριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 105 ενήλικες ηλικίας 18–81 χρόνων. Οι πελάτες αυτού του εστιατορίου μπορούσαν να απολαμβάνουν απεριόριστα πίτσες και σαλάτες, χωρίς να πληρώνουν επιπρόσθετα από το προκαθορισμένο ποσόν. Διαφάνηκε, λοιπόν, ότι οι άντρες έτρωγαν περισσότερο στην παρουσία των γυναικών παρά στην παρουσία αντρών, και ακόμη πολύ παραπάνω: 93% μεγαλύτερη κατανάλωση πίτσας και 86% μεγαλύτερη κατανάλωση σαλάτας. Οι γυναίκες έτρωγαν την ίδια ποσότητα στην παρουσία είτε αντρών είτε γυναικών, αλλά, όταν έτρωγαν με άντρες, είχαν την εντύπωση ότι έτρωγαν περισσότερο απ΄ όσο χρειάζονταν. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Evolutionary Psychological Science.

Οι άντρες επιδεικνύουν την καλή τους υγεία προβαίνοντας σε διατροφικές υπερβολές!

Από την άποψη της ανάπτυξης, οι ερευνητές εισηγούνται ότι, το γεγονός ότι οι άντρες τρώνε υπερβολικά, είναι ένας τρόπος γι΄ αυτούς να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες. Ο Kevin Kniffin, επικεφαλής της εν λόγω ερευνητικής ομάδας, συσχέτισε τα αποτελέσματα της έρευνάς του με τα αποτελέσματα άλλων ερευνών οι οποίες έδειξαν ότι συγκεκριμένα άτομα δείχνουν

ιδιαίτερη προτίμηση στα πιάτα με πολλά μπαχαρικά «για να παίξουν τους μάγκες». Σε αυτή την έρευνα, η υπερβολή στην κατανάλωση φαγητού έπαιξε τον ίδιο ρόλο. Ήταν σαν ένα σημάδι ότι «είμαι απόλυτα υγιής, άρα μπορώ να υπερβάλλω στη διατροφή μου χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες».

Η ιδέα ήταν να προσελκύσουν κάποιον επιδεικνύοντάς του την τόσο καλή κατάσταση της υγείας τους, η οποία τους επιτρέπει να προβούν σε δράσεις που, υπό κανονικές συνθήκες, δεν ενδείκνυνται για την καλή υγεία του σώματος και του οργανισμού γενικότερα.

Όσον αφορά τις γυναίκες, τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έδειξαν ότι, δεν έτρωγαν ιδιαίτερα λιγότερο στην παρουσία των αντρών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν επρόκειτο για γεύμα/δείπνο μέσα σε «ρομαντικό» πλαίσιο.

235 views0 comments
Featured Posts

Join our mailing list

Never miss an update

YOU MIGHT WANT TO READ THESE TOO
bottom of page