Αποτοξίνωση μετά τις διακοπές
top of page

BLOG (GREEK)

Αποτοξίνωση μετά τις διακοπές


Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπως και κατά τη διάρκεια των εορτών, μπλεκόμαστε όλοι σε έναν ατέρμονο φαύλο κύκλο: βγαίνουμε έξω και τρωγοπίνουμε. Είναι μια περίοδος πραγματικά ευχάριστη όχι όμως χωρίς επιπτώσεις για τον οργανισμό μας. Η επιστροφή στη ρουτίνα συνδυάζεται συνήθως με την αποτοξίνωση: είναι μια καλή χρονική στιγμή για για μια νέα αρχή και για επαναφορά σε μια ισορροπημένη διατροφή κι έναν πιο υγιή ρυθμό ζωής. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για μια αποτελεσματική κούρα αποτοξίνωσης που θα σας βοηθήσει να επανεκκινήσετε φυσικά και πνευματικά.


  1. Πιείτε πολύ νερό


Δεν το λέμε ποτέ αρκετά: ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσετε μια αποτοξίνωση είναι να πίνετε πολύ νερό. Το νερό έχει την ιδιότητα να διατηρά το σώμα σε φόρμα κουβαλώντας οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες σε όλα τα κύτταρα και τα όργανα του οργανισμού. Βοηθά επίσης στο να γεμίσει το στομάχι και προσφέρει την αίσθηση του κορεσμού χωρίς πρόσθετες θερμίδες. Συνεισφέρει επίσης στην καλή λειτουργία της χώνευσης βοηθώντας στην αποσύνθεση και στη μεταφορά των απόβλητων ουσιών από το σώμα. Το νερό βοηθά στην καλή λειτουργία των νεφρών, τα οποία είναι υπεύθυνα για την αποβολή των περιττών υγρών του σώματος, ρυθμίζοντας το επίπεδο του νατρίου και του ποτασσίου στο σώμα. Τέλος, βοηθά στην απορρόφηση των βιταμινών από τον οργανισμό. Επομένως, δώστε προτεραιότητα στην κατανάλωση νερού, τσαγιού, smoothiesκαι φυτικών γαλάτων (γάλα καρύδας, αμυγδάλου, σόγιας).


2. Κινηθείτε και αφιερώστε χρόνο για φυσική δραστηριότητα και άσκηση


Μπορείτε να επιταχύνετε τους ρυθμούς επαναφοράς στην πρότερη φυσική σας κατάσταση μέσα από την άσκηση, είτε στο γυμναστήριο είτε με το περπάτημα. Βεβαιωθείτε ότι φτάνετε στα 5000 βήματα τη μέρα ή 35000 βήματα τη βδομάδα. Προτιμήστε να ανεβείτε στο γραφείο σας από τις σκάλες παρά με τον ανελκυστήρα. Η επιστροφή στη ρουτίνα είναι μια καλή στιγμή για εγγραφή σε γυμναστήριο. Αν δε γουστάρετε το γυμναστήριο, μπορείτε να ασκείστε στο σπίτι σας, χρησιμοποιώντας καθοδηγητικά βίντεο από το youtube.


3. Ύπνος

Ο επαρκής ύπνος είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει αχρείαστο στρες και να επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Να κοιμάστε αρκετά, κυρίως μετά από μια δύσκολη περίοδο. Μερικές ιδέες για να μπορείτε να πηγαίνετε νωρίτερα για ύπνο: μειώστε την κατανάλωση καφεϊνης, φροντίστε τη σωστή θερμοκρασία στο δωμάτιό σας ή κάνετε κάποιες ασκήσεις πριν κοιμηθείτε.




3. Τρώτε υγιεινά


Δεν έγκειται τόσο στο να στερείτε από τον εαυτό σας συγκεκριμένες τροφές όσο στο να κάνετε εύστοχες επιλογές τις κατάλληλες χρονικές στιγμές.

  • Πρωτεϊνες:

Καταναλώστε αρκετές πρωτεϊνες. Βοηθούν το σώμα ρυθμίζοντας τις ποσότητες ενζύμων και ορμονών που στέλνονται στα διάφορα όργανα, κτίζοντας και φτιάχνοντας τους ιστούς καθώς επίσης και διατηρώντας την καλή υγεία στην επιδερμίδα, τα κόκαλα, τους χόνδρους και τους μυς. Η τελευταία λειτουργία των πρωτεϊνών είναι πολύ ευεργετική στον οργανισμό καθώς, φτιάχνοντας μια σωστή κι επαρκή μυική μάζα, βοηθάτε τον οργανισμό σας να καίει περισσότερα λίπη. Τα αυγά είναι πολύ πλούσια σε πρωτεϊνες όπως τα πουλερικά και τα ψάρια.

  • Σίδηρος:

Ο ρόλος του είναι να μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες στο υπόλοιπο σώμα, με αποτέλεσμα το σώμα να αποκτά περισσότερη ενέργεια. Αναζητείστε φυσικές πηγές σιδήρου στο συκώτι, στα πράσινα λαχανικά, στα όσπρια ή στο ψάρι.

  • Ψευδάργυρος:

Ο ψευδάργυρος έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η ιδιότητά του να βελτιώνει τον μεταβολισμό, να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και να χαρίζει ενέργεια καθώς επίσης και να βοηθά στη σύνθεση των πρωτεϊνών και στη μεταφορά τους εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα οστρακοειδή, τα ρεβύθια, το μπρόκολο, το βοδινό.


4. Πώς να ξεκινήσετε;


Επιλέξτε να προγευματίσετε σαν βασιλιάδες. Ένα δυνατό πρόγευμα μπορεί να σας βοηθήσει να αρχίσετε καλά τη μέρα σας μπουστάροντας τον μεταβολισμό σας, γεγονός που θα βοηθήσει στο κάψιμο των λιπών κατά τη διάρκεια της μέρας και στην αποφυγή των τσιμπημάτων πριν και μετά τα γεύματα. Χρυσός κανόνας: τρώτε μόνο ό,τι χρειάζεται το σώμα σας και όχι ό,τι επιθυμούν τα μάτια σας!


Η επιστροφή στις καλές διατροφικές συνήθειες μετά το καλοκαίρι ή τις γιορτές απαιτεί μια μικρή προσπάθεια εκ μέρους σας. Ωστόσο, με καλές πρακτικές – μεγάλες ποσότητες νερού, κατανάλωση πρωτεϊνών και τροφών υψηλών σε περιεκτικότητα σιδήρου, επαρκής ύπνος και άσκηση – μπορείτε να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Κουράγιο σε όλους μας!


Σας εύχομαι κάθε καλή αρχή!

91 views0 comments
Featured Posts

Join our mailing list

Never miss an update

YOU MIGHT WANT TO READ THESE TOO
bottom of page